Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas sõnas erakonna pressiteate vahendusel, et Yana Toom on hinnatud Euroopa Parlamendi saadik, kes on ALDE komisjonides panustanud nii raportöörina kui ka variraportöörina Euroopale ja Eestile olulistes küsimustes.

„Yana Toom on nii Euroopa Parlamendi, Riigikogu kui ka kohalike omavalitsuste valimistel pälvinud korduvalt valijate kõrge usalduse. Ta on suutnud kõnetada erinevaid kogukondi ja inimesi Eestis, mis on kahtlemata sidusamaks ühiskonnaks oluline,“ tõi Ratas pressiteates välja.

Toom sõnas, et iga Ida-Virumaa suurimad murekohad on töökohad ning palgatase võrreldes muu Eestiga. „Tasakaalukas regionaalpoliitika ja Ida-Virumaa inimeste toetamine on olnud Jüri Ratase valitsuse jaoks oluline eesmärk ning selleks on tänane valitsus astunud viimaks õigeid ja reaalseid samme. Tulevastel saadikutel tuleb selle tööga jätkata ka järgmises Riigikogu koosseisus,“ rõhutas Toom keskerakonna pressiteates. Lisaks seisab teates, et Ida-Virumaa majanduse elavdamiseks on valitsus ette näinud läbi erinevate programmide 23,6 miljonit eurot.

Ida-Virumaal kandideerivad lisaks Toomile Riigikogu liikmed Valeri Korb, Mihhail Stalnuhhin, Dmitri Dmitrijev ja Eevi Paasmäe, Jõhvi vallavanem ja endine minister Martin Repinski, Narva linnapea Tarmo Tammiste, Toila vallavanem Eve East ja endine Narva abilinnapea Maksim Volkov.