Ratas juhib oma Facebooki postituses tähelepanu asjaolule, et pärast riigikogu valimisi rõhutas Reformierakond, et on oluline kiiresti moodustada toimiv ja tugev valitsus.

"6. märtsil alanud koalitsioonikõnelustel on seni jõutud kokkuleppele töögraafikus ning kinnitatud, et riigikaitsekulud püsivad 2% juures SKT-st. Tegemist on loomulikult olulise põhimõttega, kuid siin valitses konsensus juba ammu enne valimisi," kirjutab Ratas.

"Senise läbirääkimiste tempo juures julgen prognoosida, et täna võetakse arutusele Eesti rahvustoidu temaatika ning õhtuks jõutakse konsensusliku otsuseni, et räim jääb meie rahvuskalaks ka järgmiseks neljaks aastaks," oli Ratas irooniline.

Asjaolule, et tänases julgeolekuolukorras on tähtis uus valitsus võimalikult kiiresti ametisse saada juhtis kohe peale valimisi tähelepanu ka president Toomas Hendrik Ilves.

"Me rääkisime sellest, et praeguses julgeoleku- ja geopoliitilises olukorras on äärmiselt kahetsusväärne, kui valitsuskõnelused venima jäävad, sest Eesti peaks saama võimalikult kiiresti valitsuse, mis asju saab edasi viia. Praegune n-ö jätkuvalitsus on ikka paratamatult seotud kätega, tal ei ole lihtsalt neid võimalusi, et kiirelt otsuseid langetada," andis ERR-ile peale Ilvesega kohtumist ülevaate EKRE juht Mart Helme.