Karilaid sõnas, et Paetiga on ta ühel meelel selles, et aktiivselt levitatakse valeinformatsiooni ja pooltõdesid. „Siinkohal tuleks Paetil riigimehelikult pöörduda oma erakonnakaaslase, Jürgen Ligi poole, kes oli välisminister siis, kui ränderaamistiku väljatöötamise protsess algas ning ränderaamistiku deklaratsiooni väljatöötamine ühehäälselt vastu võeti. Täna väidab mees, et see hakkab otseselt piirama Eesti suveräänsust otsustada asju omal maal ise,“ tõi Karilaid välja, et oma pahatahtlik osa segaduse tekitamisel on kahtlemata ka Reformierakonnal.

Karilaid jätkas, et samal ajal räägib fraktsiooni esimehele Jürgen Ligile vastu Reformierakonna esimees Kaja Kallas, kelle sõnul tuleb dokumendile toetust avaldada ning Eesti peab hoidma sama liini, mis meie liitlased. „Kui kõige tipus lükkab Reformierakonna pressiesindaja omakorda ümber erakonna esimehe Kaja Kallase sõnad väitega, et see on ta isiklik arvamus, siis hea Urmas, kriisi korral ei sõidaks ükski rong ka sellest jamast läbi, mille te varem või hiljem kokku keeraksite nii sisepoliitikas kui ka välispoliitikas,“ leidis ta.

Karilaiu sõnul on tegemist klassikalise meediatrikiga, mida nähti juba tselluloositehase uuringute arutelude ajal, kus reformierakondlased rääkisid endale pidevalt vastu. „See ei ole vastutustundlik poliitika, aga paraku on see meie tänane debatitase. Keskerakond on öelnud, et rändeküsimuses peab Eestil olema võimalus ise öelda, keda ja kui palju me oma riiki võtame ning millistel tingimustel. Välisminister Sven Mikser on öelnud, et teema tõstetakse uuesti ka valitsuses,“ ütles Karilaid.