"Loodan, et Reformierakond saab kaks mandaati ja lisaks Andrus Ansipile on järgmise Euroopa Parlamendi koosseisus Kaja Kallas, Urmas Paet või keegi kolmas," rääkis Rõivas Delfile. "Kodaniku ja erakonna esimehena elan oma erakonnakaaslastele südamest kaasa ja loodan, et inimesed toetavad neid."

"Soovitan valida mitte sellepärast, et kedagi kuskile jalust ära saata või et mõni kandidaat tundub lihtsalt olema lahe sell, vaid soovitan valida kandidaat, kellel on Euroopa tasemel poliitikas kaalu," soovitas Rõivas. "Mida suurema kaaluga on Eesti saadikute sõna, seda suurem on tõenäosus, et Eesti hääl kõlab Euroopa Parlamendi poliitikas kõvemini kui meie rahvaarv seda lubaks. Valige kandidaat, kellel on jõudu, tarkust ja kogemus, et Euroopa tasemel läbi lüüa."

Viimased küsitlused näitavad, et parlamendierakonnad saavad europarlamendi valimistel kõik mandaadi. Samuti pääseb teist koosseisu järjest Brüsselisse Eestit esindama üksikkandidaat Indrek Tarand.

"Keskerakonna, Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatide vahe on väga väike ja üsna vähesest sõltub see, kas kaks mandaati saab Keskerakond või Reformierakond või juhtub see sotsidega," arutles Rõivas. "See sõltub palju nendest, kes veel kõhklevad."

Rõivase sõnul sõltub Reformierakonna valimistulemus eelkõige erakonna enda tööst. Kuid tulemust mõjutab ka see, kas need hääled, mis jäävad üle Indrek Tarandist, kes praegu liigub küsitluste põhjal 1,5 mandaadi piiril, kanduvad üle Keskerakonnale. Kui see nii läheb, siis Reformierakond kahte mandaati ei saa.

Küsitlustulemuste põhjal võib öelda, et Indrek Tarand on oma mandaadi praeguse seisuga juba kätte saanud. On üsna tõenäoline, et temas „ülejäänud“ häältega pääsevad Euroopa Parlamenti esimeste Eestist pärit venelastena Yana Toom või Mihhail Stalnuhhin.

Rõivas on oma hääle elektrooniliselt juba andnud ja tal on võimalus veeta pühapäev perega. Õhtul ootab ta valimistulemusi koos erakonnakaaslastega kohvikus Komeet.