Viimase 21 aasta jooksul on Eesti ühiskond hästi ja kiiresti arenenud. Kui tuua esile viis õnnestumist, siiski minu valik oleks järgmine:

1. Eesti on täielikult vaba. Rahvusvaheliselt oleme maailmas eesotsas nii sõnavabaduse, majanduslike ja poliitiliste vabaduste kui paljude paljude teiste vabaduste osas, mis iseloomustavad tõeliselt vaba ja demokraatlikku ühiskonda. Eesti ühiskond on vabanenud totalitaarsetele ühiskondadele omasest hirmust.

2. Eesti on kindlustanud autoriteetse koha rahvusvaheliselt, oleme saanud kõigi oluliste rahvusvaheliste organisatsioonide liikmeks, näiteks Euroopa Liit, NATO ja OECD.

3. Eesti inimeste elukvaliteet ning elatustase on oluliselt kasvanud ning Eesti majanduse ja rahanduse tervis on hea. Keskmine eluiga liigub tõusujoones, tervisenäitajad on järjest paremad, vanemahüvitis toetab sündimuse kasvu, pensionid on stabiilselt suurenenud, haridusnäitajad on tugevad ning Eesti noored on maailmas väga konkurentsivõimelised.

4. Taristu ja maaelu on oluliselt nüüdisajastunud - infotehnoloogilised lahendused ja võimalused, väga hea ligipääs internetile, järjest kvaliteetsem teedevõrgustik. Samuti on oluliselt paremini hoitud ja kaitstud Eesti loodus.

5. Eesti kultuurielu on väga elujõuline ning rahvusvaheliselt järjest tuntum ja tunnustatum.

Viis valdkonda, kus meil on veel arenguruumi:

1. Et sündimus stabiilselt suureneks.

2. Jätkuv integratsioon - et enamik Eestis alaliselt elavaid määratlemata kodakondsusega inimesi ning teiste riikide kodanikke otsustaks saada Eesti kodanikuks.

3. Et inimesed ei lahkuks Eestist ainult kiirema majandusliku heaolu ootuses, vaid leiaksid võimalused ja motivatsiooni jääda.

4. Sotsiaalse kindlustunde tugevdamine.

5. Et oleks vähem õnnetusjuhtumeid ja neist tingitud surmasid ning invaliidistumisi.