Ida-Ukraina niinimetatud Donetski rahvavabariigi juhtkond kaalub enda sõnul erinevaid variante, muu hulgas vaatlejate väljavahetamist enda vangi võetud kaaslaste vastu, kirjutab Iltalehti.

Neljaliikmeline grupp OECD vaatelejaid võeti kinni teisipäeval, nende hulgas eestlane, taanlane, šveitslane ja türklane. Separatistide arvates tegelesid rahvusvahelised vaatlejad spioneerimisega.

Välisminister Urmas Paet oli täna Delfile seda teemat kommenteerides sõnaaher. "Jätkub tegevus eesmärgiga kinnipeetud vaatlejad vabastada. Lõplikku lahendust veel ei ole," teatas Paet.

Väljaande Unian.net teatel pantvangistas neli esmaspäeval Donetskis kadunuks jäänud OSCE vaatlejat relvastatud venemeelsete grupeering.

"Ukraina välisministeerium teeb kõik endast oleneva, et kindlustada vaatlejate turvaline vabastamine," ütles pressikonverentsil ministeeriumi pressiesindaja. "Neid hoiab kinni üks venemeelne rühmitus ja nüüd me töötame nende vabastamise nimel."

Pressiesindaja märkis, et välisministeerium on kontaktis OSCE missiooniga ja teeb tihedat koostööd õiguskaitseorganitega. Tema sõnul on loodud töögrupp , mis vaatlejate vabastamisega tegeleb.