AP kasutab ingliskeelset väljendit „emotionally heated woman”.

Mart Helme tegi selle seksistliku märkuse pressikonverentsil, kus ta süüdistas ka kodumaiseid uudisteväljaandeid topeltstandardite kasutamises oma paremäärmusliku partei endise ministri vastaste väärkohtlemissüüdistuste kajastamisel,” teatab AP.

AP märgib, et Helme nimetas Marti Kuusiku vastaste süüdistuste kajastamist „põhiseadusevastaseks nõiajahiks” ja tegi selgeks oma vaated presidendi otsuse kohta tseremoonialt välja kõndida ja naasta, kui oli järgmise ministri kord.

„„Seda võib endale lubada emotsionaalselt ülesköetud naine,” ütles Helme ajakirjanikele. „Aga Kersti Kaljulaid ei ole lihtsalt naine, vaid vabariigi president. Ta loeb ühte artiklit, läheb naisena emotsionaaliselt nii endast välja, et teeb kohe otsuse,”” edastab AP.

„Helme ja tema poeg, värskelt ametisse nimetatud rahandusminister Martin Helme, on süüdistanud uudistemeediat ka varem negatiivsete eelarvamuste ülesnäitamises oma erakonna suhtes,” kirjutab AP. „Erakond on seisnud samasooliste tsiviilliitude seadusliku tunnustamise kaotamise eest, nõudnud muudatusi abordiseadusse ja olnud ägedalt vastu Euroopa Liidu varjupaigataotlejate vastuvõtmise kvootidele.”

Veelkord mainitakse ka „OK-käemärgi” tegemist ametivande andmise tseremoonial, millele paremäärmuslased ja valge rassi ülemvõimu pooldajad on andnud teise tähenduse.

Uudise on avaldanud sellised väljaanded nagu Guardian (Suurbritannia), New York Times (USA), Washington Post (USA), CTV News (Kanada) ja veel paljud väljaanded USA-s.