Märtsis teatas Reformierakond, et nad on suutnud esmakordselt Keskerakonnast liikmete arvult mööda minna ja muutuda nii Eesti suurimaks erakonnaks. Seda rõõmu oli neil napilt tund aega, sest Keskerakond kogus end ja pani enda uued liitujad äriregistrisse kirja ja taastas koha Eesti suurima erakonnana.

Sellele järgnes tihe rebimine kahe erakonna vahel, mille käigus sattusid mõned inimesed erakonna liikmeks vaat et kogemata. Tänase seisuga on Keskerakond suutnud selge vahe sisse teha, sest nende liikmeskond on paari kuuga poole tuhande võrra kasvanud, sellal kui Reformierakonna liikmeskond on hoopis poolesaja võrra langenud.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal kommenteeris, et sel aastal on Keskerakond tõepoolest tegelenud väga aktiivselt liikmete värbamisega ning nad on väga rahul oma telgikampaaniaga "Tule meiega!", mis sai hoo sisse juba eelmise aasta talvel.

Selle kampaania käigus on Keskerakonna noorterühmad käinud läbi pea kõik maakondade keskused ning nüüd on suunatud kampaania väiksematele omavalitsustele. Aktiivsed ollakse ka pealinnas, kus nende kampaaniatelki võib näha nii erinevatel üritustel kui ka tänavapildis.

"Tallinnas elavad Keskerakonnaga liitujad soovivad sellega avaldada oma toetust linna juhtimisele," leidis Toobal. Kampaanias osalevad ka Keskerakonna riigikogulased ning kohalikud Keskerakonna omavalitsusjuhid ja aktivistid.

"Tule meiega!" on Toobali sõnul äärmiselt positiivselt vastu võetud ning neile, kes erakonnaga liituda ei soovi, saab anda infot Keskerakonna tegemiste kohta riigikogus ja mujal ning tutvustada nende ideid ja eesmärke. "Viimase kuu-pooleteist jooksul on rõõm tõdeda, et liitujate arv suureneb ka maapiirkondades," lisas Toobal.

"Tõenäoliselt on oma osa ka lähenevatel kohalikel valimistel, kus inimesed näevad võimalust kodukohas sõna sekka öelda ja otsivad selleks väljundit – nii peavad paljud õigeks Keskerakonnaga liitumist," oletas Toobal.

IRLi kuulub tänase seisuga 9728 inimest ja SDEsse 6103 inimest.