Simson näeb Keskerakonna toetuse püsimise ja Reformierakonna toetuse kukkumise taga asjaolu, et nüüdseks on hakatud rääkima probleemidest, mille lahendamise eest on Keskerakond aastaid jõuliselt seisnud, kirjutas BNS. "Nüüd räägivad näiteks väljarändest ja sellest, kuidas maakoolide sulgemine ohustab regionaalset arengut, ka riigikontroll ja paljud teised sõltumatud eksperdid," ütles ta.

Keskerakonna aseesimehe väitel on Reformierakond Andrus Ansipi vedamisel teinud läbi suure tõusu ning langenud tagasi partei normaalsele toetustasemele. "Ansip on teatanud, et tema uut valitsust ei moodusta, kuid hoiab toolist kinni ning uut liidrit pole selgunud. Uue liidri selgumiseni puudub valijatel Reformierakonna suhtes kindlus," sõnas Simson.

"[...] Valitsuskoalitsioonis esinevaid pingeid tekitavad lähenevad valimised ja eesseisev eurovoliniku ihaldusväärse ametiposti jagamine," lisas ta.

Reformierakonda toetas rahvusringhäälingu tellitud TNS Emori igakuise uuringu andmeil novembris 18 protsenti vastanutest. Keskerakonnale annaks oma hääle 29, Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale (SDE) 23 ja IRL-ile 22 protsenti valijatest.