"Mul oleks hea meel, kui enam kui pool aastat pärast valimisi oleks rahvaesindajatel mahti tegelda oluliste ja sisuliste asjadega, selmet lõputult kohendada koalitsioonilepet. Sellest ja arusaamatutest ministrivahetustest tekkiv mulje, et tegemist on justkui ajutise valitsusega, ei lase praegusel kriitilisel ja raskete otsuste langetamise ajal tunda muud kui ebalust," rääkis Ilves eile riigikogu sügishooaja avamisel.

Ossinovski vastas, et koalitsioonilepingu täiendustega saavutatud õpetajate palga tõstmine, kriisis põllumeeste toetamine, maakondadesse töökohtade loomine ja teised koalitsioonilepingu täiendused on Eesti jaoks olulised ja sisulised muudatused. "Mul on hea meel, et jõudsime koalitsioonipartneritega kokkuleppele," teatas Ossinovski.

"Sotsiaaldemokraatide eesmärgiks oli jõuda enne riigikogu sügishooaja algust koalitsioonilepingu täiendamise osas kokkuleppele. Samuti on loogiline, et selleks ajaks otsustati ka valitsusdelegatsiooni uuendamine. Täitsime eesmärgi ja koos koalitsioonipartneritega viime uuenenud koalitsioonlepingus kirja pandud muudatused järgneva kolme ja poole aasta jooksul ellu," kinnitas Ossinovski.

Ilves lootis, et töörahu on praeguseks taastunud. "Ma tõsiselt loodan, et peagi siin saalis algav eelarvemenetlus kulgeb ladusalt ning et valitsusel ei teki kiusatust korraldada parlamendis järjekordset "usaldusuuringut"," ütles Ilves.

Ossinovski sõnul toimuvad sellel nädalal valitsuses sisulised, pikad ja põhjalikud arutelud eelarve üle. "Kindlasti saab eelarve menetlus riigikogus olema samuti tavapäraselt tuline. See on loomulik," leidis Ossinovski.