Üks viimasemaid presidendi meediat kritiseerivaid tegusid oli mullu kevadel, kui Eesti Rahvusringhääling avaldas enda YouTube`i leheküljel väljavõtte "Aktuaalse kaamera" saatest, kus näidati president Toomas Hendrik Ilvest, kes käskis ajakirjanikud hiljutiselt kohtumiselt Gruusia presidendiga välja visata.

Videost on näha, kuidas hiljuti eetris olnud "Aktuaalse kaamera" lõpus võtab sõna uudisteankur Priit Kuusk, kes lausub: "Saate lõpetuseks tahaks meenutada aga hea käitumise kuldreeglit: noblesse oblige ehk seisus kohustab. Kena õhtut."

Seejärel tuleb mängimisele lõik president Ilvese avalikust kohtumisest Gruusia presidendiga, mille alguses lausub president Ilves ajakirjanikele viidates: "Kuule, viska nad välja, out, okei."

2012. aasta septembris ilmus aga briti ajalehes The Guardian karikatuur lätlastest ja eurost.

Karikatuuril on kirjas: "Tead, sa oled jamas, kui Läti tahab sinuga (euroga) ühineda!"

Seepeale võttis president Toomas Hendrik Ilves Twitteris sõna. "Vastik karikatuur Guardianis. Te, inimesed, ikka arvate, et olete palju paremad ja targemad kui meie, idaeurooplased," säutsus ta.

2010. aastal teatas aga Ilves konverentsil „Meedia ja masu“ peetud kõnes, et meedia siunab liigselt institutsioone, mitte nende liikmeid.

"Kui ma hommikul loen riigikogu – kogu institutsiooni – aadressil üldistatud sõimu, kuulen raadiost ajaleherefereeringute veelgi liialdatud ja lihtsustatud sõimu ja seda päevast päeva, nädalast nädalasse, siis ma muretsen siiralt ja küsin: kuhu me välja jõuame?", küsis president.

Meenutada tasub ka seda, et oma väljaütlemistega ärritas Ilves välisministri ametis olles tihti ka Läti ja Leedu poliitikuid. 2001. aastal tegi ta aga tegi kõige otsekohesema avalduse, mida kunagi tema suust on ajakirjanduses tsiteeritud.

"Ma ei tunne end baltlasena," ütles Ilves usutluses Wall Street Journalile. "Ja kes f… on nemad, et mulle öelda, kuidas ma pean ennast tundma?" (originaaltsitaat: "I don’t feel like a Balt. And who the f… are they to tell me how I should feel?")

Muide, president Ilves sai ka 2010. aastal pressivaenlase tiitli. Toona teatas ajalehtede liidu tegevdirektor Mart Raudsaar, et Ilves sai pressivaenlase tiitli esiteks seetõttu, et ta kuulutas hoolimata ajakirjanike ja meediaekspertide tugevast vastuseisust välja allikakaitseseaduse ning teiseks paistis president ajalehtede liidu hinnangul ka laiemalt silma põlastava suhtumisega ajakirjandusse.

Lisaks toodi pressivaenlase tiitli andmisel Ilvesele põhjenduseks, et riigipealt oodati paremat mõistmist, milline roll on ajakirjandusel demokraatlikus ühiskonnas.