"Siseministeerium on selline, millest ma natukene midagi tean ja olen kokku puutunud ja tundub, et mul on mingisugune ettekujutus, kuidas seal asjad olla võiks," rääkis Talvik ja lisas, et siseministri tööga saaks ta tõenäoliselt hakkama.

Talviku sõnul ei saa öelda, et siseministeeriumis täna asjad halvasti toimiks.

Erakordset tähelepanu tuleb Talviku sõnul pöörata koostööle. Tema sõnul on ministeeriumid praegu nagu väikesed vürstiriigid ja selleks, et tänases olukorras elu käima läheks, peaksid need omavahel koostööd tegema.

Talviku sõnul on Vabaerakonnal väga tugev sõnum maaelu programmis. Tähelepanu pööratakse ka merele, millest praegu praktiliselt üldse ei räägita. Maaelu valdkond võikski Talviku sõnul olla oluline võtmekoht, kui Vabaerakond valimiste järel peaks koalitsiooni loomisel osalema.

Talviku sõnul oleks täna Eestile hea, kui mõlemad liberaalsed erakonnad - Keskerakond ja Reformierakond - oleks varumeeste pingil korraga. Kuid ta tõdes, et reitinguid vaadates pole see siiski reaalne.

Talvik ei välistanud, et Vabaerakond võiks koostööd teha ka Keskerakonnaga. "Ma välistaks koostöö poliitilise korruptsiooniga seotud inimestega ja seda on täna kõige rohkem Keskerakonnas," rääkis Talvik. "Kui seal toimub sisemine puhastus, siis võiks nendega ka koostööd teha."

Esmakordselt riigikokku pürgiv Eesti Vabaerakond tutvustas täna oma ministrikandidaate, pakkudes igale kohale välja kaks nime, uuendusena on nende varivalitsuses astroloogia, horoskoobi, voodoo ja selgeltnägemise minister.

VABAERAKONNA VARIKABINET
Peaminister – Artur Talvik / Andres Herkel
Välisminister – Andres Herkel
Majandusminister – Jaan Männik / Enn Meri
Rahandusminister – Enn Meri
Haridus- ja kultuuriminister – Krista Aru / Andres Ammas
Siseminister – Sergei Metlev / Artur Talvik
Sotsiaalminister – Monika Haukanõmm
Justiitsminister – Jüri Saar / Jüri Adams
Maaelu ja mereminister – Kaul Nurm
Keskkonnaminister – Mart Jüssi
Kaitseminister – Tarmo Kõuts
Astroloogia, horoskoobi, voodoo ja selgeltnägemise minister – Emil Rutiku
Riigikogu esimees - Jüri Adamas / Andres Herkel