Tema sõnul on märkmisväärne ka see, et Reformierakonna toetus on hoolimata streikidest ja avalikkuses kõmu tekitanud repliikidest stabiilselt paigal, kõikudes vaid statistilise vea jagu.

BNS-i tellitud TNS Emori uuringu järgi on SDE tõusnud Eesti kõige populaarsemaks erakonnaks. SDE toetus om 30 protsenti ja Reformierakonnal 29 protsenti. Järgnevad Keskerakond 23 ja IRL 12 protsendiga.

Uudelepa sõnul tuleks enne põhjalikumate järelduste tegemist ära oodata erakondade järgmise paari-kolme kuu reitingud.

“Praegu on kindel trend ainult see, et Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) toetus on viimastel kuudel pidevalt tõusnud ja tänu sellele on opositsioon koalitsioonist populaarsem,” märkis Uudelepp.

Keskerakond tasakaalustas sisetüli tasuta ühistranspordi lubadusega

Tema sõnul ei saa IRL-i ja Keskerakonna toetuse väiksest langusest veel mingeid kaugeleulatuvaid järeldusi teha. “IRL oli haridusministri koduerakonnana streikide ajal löögi all. Keskerakond suutis sisetülid peaaegu tasakaalustada Tallinnas tasuta ühistranspordi lubamisega,”ütles Uudelepp.

“Veidi spekuleerides võib praegu oletada, et Reformierakond säilitab paremtiival oma kindla liidripositsiooni, kuid tsentris ja vasakul võtab juhtrolli üle SDE. Uudelepa sõnul on ajalugu näidanud, et tiibade liidrid saavutavad valimistel küllaltki sarnase tulemuse.

“Kui praegune trend jätkub, siis otsustab järgmise peaministripartei see, kuidas läheb IRL-il ja Keskerakonnal, mitte Reformierakonna või sotside tulemus.”