„[Seda valikut teha on] keerulisem, kui arvate,“ ütles Delfile Must, kes ei soovinud avaldada, kas annab oma hääle heale sõbrale või tütrele või kas ta on selle vastuse enda jaoks valmis mõelnud.

Must soovis aga lisada, et kahe kandidaadi heitlus pole tema hinnangul sedavõrd intrigeeriv, kui arvatakse, ja kinnitas, et annab endast parima, et võitlus esimehe koha nimel ei tooks kaasa suurt tüli.

„Ma olen üks nendest, kes ei arva, et see kahe kandidaadi heitlus on nii dramaatiline, nagu seda näevad teised erakonnad, kes on tohutult erutatud, või ka ajakirjandus, kellel on alati vaja, et oleks intriig võimalikult tugev,“ sõnas Must.

„Ma arvan, et ükski lahendus ei ole nii hull, nagu üritatakse maalida,“ rääkis Must, kelle sõnul on kõlanud väga tugevate värvidega arvamused, et kui läheb üht- või teistpidi, siis see lõhestab erakonna või tekivad lepitamatud lahkhelid.

„Ma arvan, et nii see ei ole. On küll esialgu tugev sportlik konkurents ja ma arvan, nähtavasti töötan ka ise selle nimel, et inimesed üksteist ära ei solvaks ja saaks pärast võimalikult normaalselt edasi minna, mitte tagasi, kõrvale või lõhki,“ lisas Must.

Reedel selgus, et Keskerakonna esimehe kohale kandideerib peale Edgar Savisaare ka erakonna senine aseesimees Kadri Simson, kelle otsustas oma kandidaadiks esitada esmalt Narva piirkonna juhatus ja seejärel ka Räpina osakond. Samuti avaldas Simsonile toetust Keskerakonna omavalitsuskogu esimees ja riigikogu liige Kersti Sarapuu.

Simson ütles Delfile, et ta on saanud erakonna seest kinnitust, et ootused tema kandideerimiseks on üsna suured. Edgar Savisaar ütles Simsoni kandideerimist kommenteerides, et see on asjade loomulik käik, samas ei arva ta, et tema koormat oleks vaja kergendada.