"Nii Hanno Pevkur kui Kristen Michal, eksministrid, kes seda kohta taotlevad, on alustanud täieverelist kampaaniat, muuhulgas on hõivatud lehepinda nii palju kui on võimalik," rääkis Lobjakas, vahendab ERR.

Tema hinnangul juhib seda valimisvõitlust selgelt Kristen Michal, kel on olnud pikad intervjuud kõikides kanalites, kuid ka Hanno Pevkur on teatud hilinemisega talle järele jõudmas.

"Pevkur võtab väga huvitavalt kokku Harta 12 põhiseisukohad ja muuhulgas nõuab seda, et parteide siseorganite valimised käiksid tulevikus läbi vabariigi valimiskomisjoni ehk oleksid väljastpoolt jälgitavad ja nende tulemused tuvastatavad, sest kardab, et Reformierakonnas võib Michali-leer talle kuidagi varjus ära teha," ütles ta.

"Aga ärme väga suuri lootusi Pevkuriga siduge, kuid ta on pannud need asjad kirja ning seda saaks talle siis näidata, kui ta oleks Reformierakonna liider. Samas Michal lubab endast teha sellise pooliku neo-Pätsi ja sõna otses mõttes ütleb intervjuudes, et ei ole tähtis sisemiselt nagistada parteides vaid olulisem on, et oleks tugev ja karge juht, kes pakuks lahendusi ehk kui tema tuleb võimule, siis debatt kaob ära ja Michal tugeva juhina teab, mida teha," leidis Lobjakas.

Karnau märkis, et olles valimiste-eelset heitlust vaadanud, siis talle näib see ühe suure teatrina, suure lavastusena.

"Ma ei näe seda, et Hanno Pevkur tõsimeeli tahaks partei esimehe kohale. See näib lavastusena, et näidata meediale eelkõige, et meil käib siin valimisvõitlus, oleme siin võibolla isegi konfliktis kergelt. Parteidesisene konflikt on teatavasti meediat alati paelunud ja sellest kirjutatakse päevi ja päevi."