Keskerakonnast tulevad ministrite Ratase, Simsoni, Repsi, Repinski ja Korbi asemel riigikokku Marko Šorin, Tiit Terik, Helmut Hallemaa, Eevi Paasmäe ja Toomas Väinaste.

Peaministriks saava Jüri Ratase asendusliige on tegelikult Maardu linnapea Vladimir Arhipov, kuid tema teatas, et ei lähe riigikokku. Seega pääseb riigikokku hoopis Sindi linnapea Marko Šorin. Praegune Nõmme linnaosa vanem Tiit Terik on Kadri Simsoni asendusliige, Viljandi linnavalitsuse liige Helmut Hallemaa aga Mailis Repsi asendusliige. Sillamäe aselinnapea Eevi Paasmäe asendab parlamendis Martin Repinskit ning Vinni vallavanem Toomas Väinaste Mihhail Korbi.

Sotsiaaldemokraatlikust erakonnast saabuvad parlamenti Sven Mikserit asendav Hardi Volmer, Urve Palo asendusliige Liisa Oviir ning Andres Anveltit asendav Barbi-Jenny Pilvre-Storgard.

IRL-i riigikogu fraktsioonis muudatuse ei tule. Sotsiaalkaitseministriks valitud Kaia Iva polnud riigikogu liige ning ministrid Margus Tsahkna, Marko Pomerants, Sven Sester ja Urmas Reinsalu olid ka enne ministrid. Neist vaid Tsahkna vahetab ministeeriumit, asudes kaitseministriks.

Mis aga puudutab Reformierakonda, siis riigikogust peavad lahkuma Taavi Rõivase asendusliige Andre Sepp, majandus- ja taristuministri Kristen Michali asendusliige Vilja Savisaar-Toomast, välisminister Jürgen Ligi asendusliige Kristjan Kõljalg, maaeluminister Urmas Kruuse asendusliige Mati Raidma, riigihalduse ministri Arto Aasa asendusliige Imre Sooäär ja septembris haridusministriks saanud Maris Laurit asendanud Rait Maruste.

Siseminister Hanno Pevkuri asendusliige oli Meelis Mälberg, kuid tema asemel peab riigikogust lahkuma hoopis Peep Aru, kes läks riigikokku Martin Kuke asemel üleriigilisest nimekirjast. Kuna Mälberg on üleriigilises nimekirjas Arust eespool, siis peab riigikogus lahkuma just Aru ja mitte Mälberg.

Riigikogust lahkuvatele saadikutele on ette nähtud ka hüvitis. Kui isik on riigikogus olnud vähemalt aasta, siis makstakse talle hüvitisena summa, mis on võrdne riigikogu liikme kuue kuu palgaga. Kui alla aasta, siis vastavalt töötatud ajale, kuid mitte rohkem kui kolme kuu palk.

Kuivõrd riigikogu lihtliikme palk on ligi 3500 eurot kuus, siis alla kahe kuu riigikogus olnud Rait Maruste saab kuni 10 500 eurot (kahe kuu eest umbes 7000 eurot), Peep Aru 10 500 eurot ja teised asendusliikmed Sepp, Savisaar-Toomast, Kõljalg, Raidma ja Mälberg suisa 21 000 eurot hüvitist.