Ratas tõdes, et erakonna esimehe kandidaadiks esitamine on tõsine tunnustus igale poliitikule.

"Samal ajal on see loomulikult ka äärmiselt suur vastutus. Keskerakonna esimees peab suutma kõnetada 15 000 erakonna liiget ja kõiki Eesti elanikke," rääkis Ratas Delfile.

"Keskerakond vajab värsket energiat ja senisest kaasavamat juhtimist, et tõusta taas Eesti kõige kaalukamaks poliitjõuks. Erakonna esimehe valimise osas olen oma otsuse juba varasemalt langetanud ning välja öelnud – sel korral ma Keskerakonna juhiks ei kandideeri. Soovin anda oma jätkuva panuse erakonna juhatuse liikmena ning tänan kõiki piirkondi ja inimesi, kes on mulle toetust avaldanud," lisas Ratas.

Keskerakondlasest saadik meenutas, et teatavasti kandideeris ta erakonna juhiks 2011. aastal ning talle usaldas toona oma hääle 41 protsenti delegaatidest. "Loodan, et mu kandideerimine ja sellega kaasnenud debatt erakonna tuleviku üle aitasid muuta Keskerakonda avatumaks ning laiapõhjalisemaks. Ühtlasi usun, et see avas tee ka uutele esimehe kandidaatidele," rääkis Ratas.

Pärnumaa piirkonna lihtliige Imre Sams esitas sel nädalal Keskerakonna juhi kandidaatiks neli uut nime: Olga Ivanova, Jaanus Karilaidi, Jüri Ratase ja Mailis Repsi. Ainsana neist on kandideerimisest teatanud Jaanus Karilaid.