President Bashar al-Assadi de iure juhitud riik on teinud edetabelis mõne aastaga läbi suure languse. Kui alles 2008. aastal oli riik rahumeelsuselt 78. kohal, siis kodusõda ja terroriorganisatsiooni Islamiriik tegutsemine riigi territooriumil on kukutanud Süüria viimasele 163. kohale, vahendab ajaleht The Independent.

Island hoiab aga maailma kõige rahumeelsema riigi kohta, olles seda viimase seitsme aasta jooksul teinud kuus korda. Vaid mullu napsas esikoha Taani, kes tänavu, nagu ka varem mitmel korral, taas kord teisel kohal.

Põhjanaaber Soome on indeksi järgi rahumeelsuselt kuuendal, lõunanaaber Läti 40. ja läänenaaber Rootsi 13. kohal. Idanaaber Venemaa on indeksi alusel aga üks maailma kõige vähem rahumeelsem riik, võttes edetabelis 152. koha, mis on siiski parem tulemus kui aastatel 2007-2013.

Eesti on indeksi järgi aga võrreldes eelmise aastaga veidi langenud. Kui mullu paiknesime 33. kohal, siis sel aastal 38. kohal. Üldkokkuvõttes ei ole aga tegemist Eesti madalaima kohaga rahuindeksis, näiteks aastal 2011 olime suisa 48. kohal.

Suurriikidest on Ameerika Ühendriigid 94., Kanada seitsmendal, Austraalia üheksandal, Brasiilia 103., Hiina 124., India 143., Saksamaa 13., Suurbritannia 39., Hispaania 21., Ukraina 150. ja Prantsusmaa 45. kohal.

Globaalset rahuindeksit koostab Majanduse ja Rahu Instituut juba 2007. aastast. Indeksi koostamisel võetakse arvesse siseriiklikke konflikte ja riigi osalemist rahvusvahelistes konfliktides, samuti püütakse hinnata muudest teguritest (kuritegevus, terrorism, poliitiline ebastabiilsus jms) tulenevat turvalisuse ja julgeoleku taset erinevates riikides.