Gaza pommitamine Iisraeli õhujõudude (IAF) poolt jätkus, karistusaktsiooni käigus pommitati IAFi teateil sihtmärke nii Gaza kesk- kui ka ka põhjaosas, sealhulgas äärmusrühmituse Hamas maaaluseid raketiheitjaid ja relvatehast.

Hamas aga tulistas Gazast öö jooksul Iisraeli lõunaossa vähemalt 29 raketti.

Iisraeli karistusoperatsioon aga lõhestab juudiriigi valitsust, laupäeval mõistis Gaza pommitamise hukka välisminister Avigdor Lieberman ja majandusminister Naftali Bennett. Keskkonnakaitseminister Amir Peretz aga kaitses peaminister Benjamin Netanyahu tegevust, kutsudes kolleegide juttu vastutustundetuks.

Jeruusalemmas on nädalavahetus möödunud küll veidi rahulikumalt, aga jätkuvalt on teateid araablaste ja julgeolekujõudude kokkupõrgetest, ühes sellises sai viga ka Ühendriikidest Floridast pärit 15-aastane Tariq Khdair, kes olla kolmapäeval tapetud palestiina nooruki Mohamed Khdairi nõbu.

Ühendriikide kaitseministeeriumi pressiesindaja Jen Psaki rõhutas, et juhtunu on "üdini murettekitav". "USA mõistab tugevalt hukka igasuguse liigse jõu kasutamise," ütles Psaki. "Kutsume üles alustama kiiret, läbipaistvat ning tõsiseltvõetavat uurimist." Juhtunut asus uurima Iisraeli justiitsministeerium.

Iisraeli politsei väidab, et USA-st pärit Tariq Khdair ründas julgeolekujõude.

Eesti välisministeeriumi valvepressiesindaja Helena Nõmmik rääkis Delfile, et riiki reisivatel inimestel tuleks eriti tähelepanelik olla Gaza läheduses asuvates asulates, Palestiina aladel Jordani jõe läänekaldal ja riigi põhja- ja kirdeosas.

Välisminister Urmas Paet lisas Delfile, et "mõistab hukka igasuguse vägivalla
ja terrori". "On oluline et konflikti osapooled taastaksid dialoogi, et saavutada rahu," rääkis Paet. Ministeerium andmeil viibib Iisraelis vähemalt 29 eestlast.

Vana konlikt lõi taas lõkkele, kui esmaspäeval leiti Läänekaldalt kolme Iisraeli teismelise surnukehad. Iisrael süüdistas tapmistes Hamasi ning alustas Gaza pommitamist. Seejärel aga tapeti Jeruusalemmas arvatavas kättemaksuaktis 16-aastane palestiina nooruk, misjärel alustas Hamas ka Iisraeli pommitamist.