SDE Narva osakonna juhi, riigkogu liikme Jaak Alliku sõnul läheb SDE kohalike omavalitsuste valimistele Narvas partei nimekirjaga, mille esinumber ja meeri kandidaat on Ossinovski, vahendas BNS.

Allik tõdes, et olukorras, kus praegu on Narva linnavolikogus Keskerakonna käes 26 ja opositsioonil vaid viis kohta, on valimisvõidu saamiseks vaja tõsist tööd teha. "Samas ega me kaotama ei lähe. Loodame, et paljud Narva arvamusliidrid ühinevad meie nimekirjaga, kusjuures kedagi me erakonda astuma ei sunni," ütles Allik.

Ossinovski ütles intervjuus Postimehele, et kuigi Narvas oli eelmistel valimistel Keskerakonnal ülisuur ja SDE-l väga väike toetus, näeb ta siiski võimalust Narvas hea valimistulemus saada. Eelmistel kohalikel valimistel 2009. aastal sai Keskerakond Narvas 77 protsenti häältest, sotsiaaldemokraadid aga viis protsenti.

"Mina olen Ida-Virumaal poliitilist tööd teinud kaks aastat ning meie toetus on selle ajaga mitmekordistunud. Kahju on sellest, et kaks suurt valitsus­erakonda on Ida-Virumaale peaaegu käega löönud ja kumbki ei taha selle kandiga tõsiselt tegelda. Meil (sotsiaaldemokraatidel – toim) on selleks selge tahe. Oleme kindlad, et isegi kui me ei suuda sel korral võimu võtta, siis tõsise opositsiooni moodustame kindlasti. Arvestades linnavõimu käes olevaid vähem või rohkem ebaeetilisi mõjutusvahendeid –iganädalane tasuta propagandaajaleht või selge seos parteilise kuuluvuse ja linnaametites töötamise vahel –, on võita keeruline, aga anname endast parima. Inimesi pole võimalik ka lõpmatult tasuta ajalehega lollitada," lausus Ossinovski.

Võimaliku koostöö kohta Keskerakonnaga Narvas ütles Ossinovski, et praegu pole teada, milliseks kujuneb valimistulemus Narvas.

"Hetkel ei tea, milliseks valimispilt kujuneb ning kes üldse jõu ja tahtmise kokku võtavad, et seal tugevalt kandideerida. Sotsiaaldemokraadid seisavad nii Ida-Virumaal kui ka mujal selle eest, et kohalik omavalitsus peab olema mittekorrumpeerunud, võim demokraatlik ja läbipaistev. Need põhimõtted piiravad oluliselt koostööd mõningate isikutega," lausus ta.

Kohalike omavalitsuste volikogude valimised toimuvad 20. oktoobril.