2009. aasta kohalikel valimistel sai Keskerakond Tallinnas 53,5 protsenti kõigist antud häältest. Linnavolikogusse mittesaanud nimekirjad ja üksikkandidaadid said kokku 4,4 protsenti häältest. Nende raisku läinud häälte tõttu sai Keskerakond linnavolikogus tervelt 55,7 protsenti kohtadest, mis lubas mugava ülekaaluga valitseda.

Viimane arvamusküsitlus annab Keskerakonnale Tallinnas toetust 46 protsenti, vahendas ERRi uudisteportaal, millest arvatavasti ei piisa linnavolikogus absoluutse enamuse saamiseks.

Tallinna opositsioonierakondasid Reformierakonda, IRLi ja SDEd toetas juulis 36 protsenti tallinlasi.

Juuli seisuga toetas seega 82 protsenti valijaid Tallinna linnavolikogus esindatud erakondasid. Ülejäänud lubasid toetada kas väikeseid erakondi, valimisliite või üksikkandidaate. Kui kõik need 18 protsendi inimeste hääled lähevad tõesti nimekirjadele, mis linnavolikogusse ei saa, saab Keskerakond neist ripakile jäävatest linnavolikogu kohtadest suurema osa endale ja saab seega jällegi linnavolikogus tubli ülekaalu.

Keskerakonna toetus eestlaste seas on väike

Keskerakonna seisukohalt on üks uudis aga tõeliselt halb - nimelt on nende toetus eestlaste seas vaid üheksa protsenti. Delfi varasemate arvutuste kohaselt vajab Keskerakond Tallinnas üle 14 protsendi eestlaste toetust, et võimule jääda.

Ent Savisaart aitavad kukutada vaid need eestlaste hääled, mis lähevad linnavolikogusse pääsevatele opositsioonierakondadele. Kui Keskerakonnalt kaduvad eestlaste hääled lähevad väikestele nimekirjadele, mis linnavolikogusse ei pääse, siis kõige enam võidab sellest just Keskerakond.