"Oma meeskonna valitsuses osalemiseks koostab ja esitab erakonna esimees vastavalt oma eelistusele. Nendele kohtadele ei saa kandideerida," tõdes Paet, kes oli varasemalt välisminister, kuid peale eurovalimisi suundus Brüsselisse.

"Jah, mul on tahtmist ja motivatsiooni veel kunagi Eesti valitsuses töötada. Välis- ja julgeolekupoliitika valdkonnas näiteks," lisas Paet võimalikku tulevikku Eesti valitsuse kommenteerides.

Reformierakonna esimehe Taavi Rõivase sõnul on koos Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ja Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esindajatega kokku lepitud valitsusvastutuse jaotuses. Kuigi ametlikult ei ole kõik parteid konkreetsete ministrite nimesid välja käinud, siis Delfi andmetel on suur osa ministrite isikuid tegelikult juba paigas.

Kokkuleppe järgi kuuluvad Reformierakonnale uues valitsusliidus peaministri, välisministri, majandus- ja taristuministri, siseministri, maaeluministri, haridus- ja teadusministri ning riigihalduse ministri portfellid.

Valitsusjuhi kohale jääb arvatult edasi Taavi Rõivas ning samaks jäävad ministrid ka väliministeeriumi ja siseministeeriumi tüüride juures ehk välisministeeriumi jääb endiselt juhtima Keit Pentus-Rosimannus ning siseministeeriumi Hanno Pevkur.

Reformierakonna ministrite seas toimub oluline muudatus majandus-ja taristuministeeriumis, kuhu erakond on väidetavalt otsustanud panna Kristen Michali. Samuti on selge ka maaeluministri kandidaat, kelleks erakond on otsustanud nimetada aasta tagasi Tartu linnajuhi kohalt Tallinnasse tööle siirdunud Urmas Kruuse.

Haridus-ja teadusministriks saab aga mõnevõrra üllatuslikult tõenäoliselt Jürgen Ligi ning riigihalduse ministriks Arto Aas.

Reformierakonna volikogu kogunes eile koalitsioonilepet arutama ja kinnitama. Erakonna juhatus on aga see, kes kinnitab ministrite jaotuse ja teadaolevalt koguneb Reformierakonna juhtkond kolmapäeval.