„Kui see info kinnitust leiab, siis on põhjust olla väga pettunud selles inimeses või neis inimestes, kes pettusega on tegelenud,“ kommenteeris Paet Eesti Ekspressis avaldatud väidet, et erakonna sisevalimised toimusid pettusega.

„Muude küsimuste osas saab teha järeldusi ja otsuseid, kui asjaolud on välja selgitatud,“ sõnas Paet ja lisas, et selleks on vastav töörühm ka moodustatud.

Samuti juhatusse tagasi valitud Valdo Randpere ütles Delfile, et seda, kes vastutama ja vabandama peab, ta veel ei tea. "Loodetavasti on varsti kõik asjaolud selged ja siis saab juba konkreetsemalt öelda, et kes ja mida tegema peaks," sõnas ta.

"Mul on igatahes väga piinlik, et Reformierakonnas selline asi üldse juhtuda võis," tunnistas sisevalimistel 581 häält kogunud Randpere. "Valimised, millest jutt käib, ongi olnud üles ehitatud usaldusele ja ausale mängule."

Randpere ei saa enda sõnul aru, mis sellise inimese peas toimub, kes suudab taolist manipuleerimist ette võtta. "Loodan, et komisjon, mis asja uurima on pandud, teeb oma töö põhjalikult ning tulemuslikult ja eks siis vastavalt asjaoludele tuleb ka valida järgmised sammud," ütles Randpere.

Reformierakond teataski täna päeval, et Eesti Ekspressi artiklis välja toodud küsitavused sisevalimistel Lääne-Virumaa maakonnaorganisatsioonis vajavad kontrolli ja erakond moodustab asjaolude selgitamiseks töörühma.

Erakonna moodustatavasse töörühma kuuluvad Riigikogu liikmed Väino Linde ja Peep Aru, erakonna piirkondade divisjoni juht Reimo Nebokat, IT-juht Mati Leet ja peasekretär Martin Kukk.

Eesti Ekspress kirjutas täna, et avastas Reformierakonna sisevalimistel pettuse. Pahaaimamatud Lääne-Virumaa vanainimesed osalesid enda teadmata peaminister Andrus Ansipi partei juhatuse moodustamisel.