„Mul on rõõm teatada, et umbes tunni eest aktsepteerisid minu liitumist
valimisnimekirjaga ka osakonnajuht
ja Lasnamäe osakond,” ütles Sven Mikser erakonnakaaslastele esinedes. „Ma tahan seal võitlusse minnes anda selge signaali, et sotsiaaldemokraadid ei kavatse
üheski valimisringkonnas võitlusest loobuda.”

„Ma võin öelda, et selle otsuse tegi minu jaoks lihtsamaks pikk vestlus, mille ma pidasin neljapäeva õhtul Sangaste vallas Marju Lauristiniga, kes samuti palus mul kandideerida ja kes lubas, et kui mina lähen valimisvõitlusse Tallinnas, siis tuleb temagi appi ja on sotside nimekirjas Tartu volikogu valimistel,” selgitas Mikser lisapõhjust kohalikel valimistel kandideerimiseks.

Mikser: tasuta ühistranspordi kaotamist on põhjust peljata

Mikser rõhutas, et vastandudes Keskerakonna valitsemisstiilile, ei tohi maha kanda Tallinna elanike jaoks olulisi algatusi: „Võib näiteks üsna julgelt väita, et paljud lasnamäelased on rahul tasuta ühistranspordiga, mis sai küll tõeks sotsiaaldemokraatide poolt 2005. aastal pakutud visioonist tunduvalt hiljem ja märksa lahjemal kujul, kuid mille võimalikku tagasipööramist reformierakondliku võimu poolt on paljudel valijatel põhjust peljata.”

„Kuuldes tänase linnavõimu oponente pidevalt arutamas ja arvutamas, kas ja kuidas saaks pealinnas võimu võtta Lasnamäest ja Põhja-Tallinnast üldse mööda minnes, tunnevad ilmselt paljud lasnamäelased arusaadavat hirmu võimaliku võimupöörde ees,” rõhutas Mikser.

„Me peame suutma maha võtta valijate hirmu, et võimu muutudes võidakse keskerakondliku korruptsiooni välja juurimise tuhinas mõttetult ümber muuta ka kõik, mis on siiani hästi tehtud.”

Ootamatu meelemuutus

Alles kuu algul rääkis Mikser aga hoopis teist juttu, nimelt ütles ta siis Delfile, et tänavustel kohalike omavalitsuste valimistel kandideerida ta ei plaani ja et parlamendierakonna esimehe koht pole linna- või vallavalitsuses.

„Ma leian, et parlamendierakonna esimehe koht on siiski valitsuses või riigikogus,” ütles Mikser toona.

„Ei ole minu arvates normaalne, et parlamendierakonda juhitakse linnapea või vallavanema toolilt, see tekitab palju tarbetut vastandumist, nagu ilmekalt tõestab Tallinna linnapea juhtum.”

Lasnamäel kandideerib ka Valdo Randpere

Reformierakonna Tallinna piirkonna üldkogul eelmisel nädalal kinnitati erakonna ametlik linnapeakandidaat Valdo Randpere, ka tema kandideerib Lasnamäel.

„Minu jaoks teeb asja huvitavaks see, et ma olen üles kasvanud, koolis käinud ja elanud väga suure osa oma noorusest Lasnamäel. Ma tegelikult pöördun tagasi kodukanti. Ma tunnen Lasnamäge väga hästi ja loodan, et mõni sealsetest inimestest mäletab mind ka veel,” ütles Randpere