Kui veebruaris oli Keskerakonna toetus muude rahvuste seas 83 protsenti, siis maikuuks oli see kukkunud 71 protsendile. Juunis on toetus kahe protsendipunkti võrra tõusnud 73 protsendile.

Veebruarist alates suurelt muu rahvuse seas toetajaid võitnud Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) on juunis toetajaid kaotanud. Kui mais toetas SDE-d selles valijagrupis 17 protsenti küsitletutest, siis juunis 15 protsenti.

Reformierakonna toetus muu rahvuse seas püsib teist kuud kuuel protsendil, Isamaa ja Res Publica Liidu toetus püsib alla viie protsendi.

Uuringu küsitlusperioodil 23. maist 13. juunini küsitleti kokku 801 valimisealist kodanikku. Reformierakonna rahastamisskandaal sai alguse 22. mail, kui erakonna liige Silver Meikar avaldas Postimehes arvamusloo, milles ta tunnistas, et on viinud erakonna kassasse teadmata päritolu raha.

Tabeljaotustes on erakondade toetusprotsendid näidatud nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega "ei oska öelda" vastanute protsent elimineeritakse. Antud andmete näitamise viis muudab erakondade toetusprotsendid võrreldavaks Riigikogu valimiste tulemustega. Seega antud andmete esitamine võimaldab näha erakondade võimalikku osakaalu Riigikogus, kui valimised oleks toimunud uuringu küsitlusperioodil ja antud kandidaatide valikuga.