Keskerakond kaotas juuniga võrreldes oma toetusest ühe ja Vabaerakond kaks protsenti. Reformierakonna toetus tõusis kaks protsenti.

Sotsiaaldemokraatide toetus oli augustis sama mis juunis ehk 16 protsenti. IRL ja EKRE olid mõlemad üheksaprotsendilise toetusega. EKRE jaoks tähendas see toetuse püsimist, IRLi jaoks üheprotsendilist tõusu.

Emori uuringujuht Aivar Voog ütles, et eelistust mitteomavaid inimesi oli 17 protsenti. Koalitsioonierakondade toetus on kokku 45 protsenti.

Juunis BNSi tellimusel Emoris tehtud küsitluse kohaselt oli populaarseim Keskerakond 26 protsendiga, järgnes Vabaerakond 19 protsendi ja Reformierakond 18 protsendilise toetusega.

Sotsiaaldemokraatide toetus oli juunis 16, IRLi oma 8 ja EKRE toetus oli 9 protsenti.

Suvisel ajal muutuvad enamasti reitingud vähe, sest vähe on poliitilisi sündmuseid. Sel suvel oli väga tuline pagulaste teema, mis rahva üldisest vastuseisust hoolimata ei toonud kaasa EKRE toetuse tõusu.

Voog kommenteeris, et pagulaste teema on inimestele oluline, aga mitte piisavalt, et nende valimiseelistust muuta. Erakondade toetus sõltub nende üldisest usaldusväärsusest ja kompetentsuse kuvandist, mis ei lase EKREl oma toetust kasvatada.

EKRE on nišierakond, mis tagab neile stabiilse toetuse, aga ei võimalda seda kasvatada. "Kui nad oleksid diplomaatilisemad ja pehmemad, oleksid nad jälle sarnased teistele erakondadele ja nende toetus võiks muutuda volatiilseks," ütles Voog.

Ta nentis, et Reformierakonna toetus on stabiliseerunud varasemast oluliselt madalamal 20 protsendi tasemel. Vabaerakond on endiselt pikemaajalisel tõusutrendil, aga nende tugevus sõltub teiste nõrkusest.

Küsiti ka seda, kas valijad toetavad koalitsiooni jätkumist. Reformierakonna toetajate toetus praeguse koalitsiooni jätkamisele oli ülekaalukas, ka IRLi toetajad olid valitsusega üldiselt rahul, aga sotside valijate seas olid pooled praeguse valitsuse jätkamise poolt ja teine pool selle vastu.

Lisaks BNSi tellitud Emori küsitlustele mõõdab erakondade populaarsuseid ka Turu-Uuringute AS ERRi tellimusel.