Endine peaminister Andrus Ansip leiab, et iga erakond on oma toetajate nägu, mistõttu ei saa ka erakonna juht erineda suuresti oma erakonnast, muidu kaovad toetajad kiiresti, vahendas ERRi uudisteportaal.

Ansip selgitas, et kuivõrd Keskerakonnal on suhteliselt konservatiivne ja lojaalne toetajaskond, siis eeldavad nad vastavaid seisukohti ka oma juhilt, muidu hakkab toetajaskond kaduma, mis samas ei saa ka olla uue juhi eesmärgiks. "Juht ei saa erineda vaadetelt oma valijaskonnast ja valijaskond ei ole võimeline üleöö muutuma. Ma ei ennusta seda, et Keskerakond võiks kiirelt muutuma hakata."

Kuna erakond Ansipi hinnangul seesmiselt muutunud ei ole, ei saa neist ka niipea valitsuskõlblikku partnerit. Ansip märkis, et isegi kui Keskerakond vahetab üleöö juhti, siis sisulised muutused erakonnas ei saa toimuda ega erakonnasisesed pinged kaduda üleöö.

"Kui leerid jäävad pikaks ajaks püsima, siis on Keskerakonnal ükskõik kellega väga raske valitsuskoostööd teha. Kui on ebakindel, mis see Keskerakond riigikogus ja häälte mõttes tähendab, siis ei taha keegi endale sellist riski võtma hakata. Ma ei usu, et Keskerakonnast niipea võiks saada valitsuserakond."