Presidendivalimiste kajastamiseks 29. ja 30. augustil oli riigikogu kantselei 30. augusti seisuga akrediteerinud ligi 200 inimest. "Nende seas on nii ajakirjanikke kui ka tehnilisi töötajaid, kes aitavad meediaväljaannetel otseülekandeid teha," ütles Delfile riigikogu kommunikatsioonijuht Urmas Seaver.

Akrediteeritud oli üle 20 erineva meediakanali ajakirjaniku. Akrediteeritute seas oli ka 12 välisajakirjanikku ning lisaks mitmeid Eesti ajakirjanikke, kes töötavad mõne välisagentuuri heaks.

Kõige rohkem oli akrediteeritud inimesi ERRi poolt ehk kokku 89.

"Selgituseks juurde, et siin sees on kõik eesti- ja venekeelse tele ning eesti- ja venekeelse raadio ning uudisteportaali ajakirjanikud, tehnilised töötajad, kutsutud saatekülalised/eksperdid. Stuudiod olid Vikerraadiol, ETV-l, ETV+," rääkis Seaver.

Ekspress Grupil (Delfi, Eesti Päevaleht, Maaleht, Eesti Ekspress) ja Eesti meedial (Postimees, Kanal2) oli kohale saadetud mõlemal 33 inimest ja Tallinna televisioonil 17.

Lisaks neljale suuremale veel nt TV3, PBK, maakonnalehed, välisajakirjanikud ja välismeedia heaks töötavad siinsed ajakirjanikud/fotograafid.

Tasub veel mainida, et kohal oli ka kaks ajakirjanikku Venemaa propagandakanalist Sputnik.

Välismeediast olid veel esindatud AFP, ARD, DPA, EPA, LTV (Läti TV), MTV 3, Reuters, Sipa Press, Swedish Radio, Xinhua News Agency ja Yle Finland.