"Ühe parlamendierakonna esimees rääkis pühapäeval enda partei allumatusest oma riigile ja põhiseadusele, sest lubas Keskerakonna lahti siduda meie õigussüsteemist," ütles president vastuseks Delfi küsimusele.

"Eesti iseseisvuse taastamise 25. demokraatia-aastal tahab see inimene teha Eestist oblastit, mida juhtida niisama läbipaistmatult ja õigusriiki hülgavalt nagu oblasteid juhitaksegi. See ei õnnestu enam kunagi - rahvas pole nõus. Eesti ei saa muutuda oblastiks," ütles Ilves.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar teatas oma eilses kõnes, et erakonnal on kavas põhikirjamuudatus, millega seotakse erakond lahti Eesti õigussüsteemist. "Õiguskaitseorganid teevad poliitikat ja poliitikat tehakse õiguskaitseorganite abil./.../Kas me peame sellisesse õigussüsteemi tõsiselt suhtuma? Ärge ajage naerma! Meie kavandatav põhikirja muudatus seob lahti Keskerakonda kuuluvuse Eesti õigussüsteemist. See on tsiviliseeritud umbusaldusavaldus Eesti Vabariigi prokuratuurile, kapole ja kohtuvõimule," ütles Savisaar Tondiraba jäähallis toimunud kongressil peetud kõnes.