„Kõigepealt näitab reiting, et meie valija pole kõhklema löönud hoolimata meie vastaste käikudest ja segadustest,“ ütles Savisaar Tallinna TV uudistesaatele "Täna".

„Teiseks – valitsuse reiting ei ole enam ammu nii madalal olnud. Kui võrrelda seda potentsiaalse valitsusega, mida tahtsime suvel luua, on praeguse valitsuse reiting hoopis nõrgem. Kolmas tähelepanek on see, et IRL on põhjas, nad on kõige viimasel positsioonil oma kaheksa punktiga," rääkis Savisaar. „IRL-i olukord on praegu niisugune, et hullemat ei oskaks enam kellelegi ennustada.“

Skandaal Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare ümber ei kahandanud märkimisväärselt erakonna toetust. Keskerakonnale annaks praegu oma hääle 27 protsenti valijatest, mida on küll kaks protsendipunkti vähem kui enne skandaali tehtud küsitluses septembris, ent piisavalt, et jätkata populaarseima erakonnana.

Populaarsuselt teisel kohal on Reformierakond 19-protsendise toetusega, mida on samuti kaks protsendipunkti vähem kui kuu aja eest.

Kolmandal-neljandal kohal on võrdse 14-protsendise toetusega Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Vabaerakond.

Suurima tõusu tegi septembrikuuga võrreldes Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) toetus, nimelt tõusis EKRE 10-protsendise toetusega (septembris kuus protsenti) esimest korda edestama Isamaa ja Res Publica Liitu.

IRL langes 8-protsendise toetusega esmakordselt selle parlamendikoosseisu toetusedetabeli lõppu. Kuu varasemaga võrreldes kaotas IRL ühe protsendipunkti toetust.