Talvik rääkis Delfile, et Vabaerakonnale heidetakse ette seda kirja, mille nad kesknädalal Rekõigile osapooltele saatsid. "Meie vaatenurgast on tegemist väärtushinnangute erinevusega," kõneles Talvik. "Meie soov Reformierakonda natukenegi oma vaost välja saada ei õnnestunud."

"Nemad (Reformierakond) tahavad oma rada jätkata ja meie muutusime ilmselt tülikaks," lausus Talvik.

Talvik nimetas naljakas seda ettekäänet, et Vabaerakond tõsteti laua tagant ära maksude küsimuses. "Maksude küsimuses me oleme olnud paindlikumad kui oma demokraatiapaketis ja riigireformi küsimuses," ütles Talvik.

Talvik avaldas kahtlust, kas kolmikliit Reformierakonna, IRLi ja SDE vahel sünnib. "Kõik sõltub sotsidest," rääkis ta. "Sotsidel saab olema ebamugav selles valitsuses, meiega koos oleks neil palju lihtsam olnud." IRL seevastu tahab Talviku hinnangul kindlasti valitsusse.

Kui see variant Reformierakonnal ei õnnestu, siis võib-olla proovitakse varuvariandina veel mõnda partnerit, pakkus Talvik. EKRE kaasamisse Talvik ei usu, pigem on selleks Keskerakond.

Reformierakond tänas täna pärast juhatuse koosolekut tehtud avalduses Eesti Vabaerakonda ja tema esindajaid konsultatsioonidel osalemise eest ning lubas kõnelusi jätkata IRLi ja sotsidega.

Reformierakond märkis oma avalduses, et suur osa seisukohti, milles Vabaerakonnaga ühisosa leiti – eriti riigireformi, madalapalgaliste palgavaesuse leevendamise, julgeoleku ja parlamentaarse demokraatia tugevdamise osas – leiavad tee ka kujunevasse valitsusprogrammi. Komistuskiviks said Reformierakonna väitel maksuküsimused.