NO99 käsitluses võiks Rõivase kõne ja Reformierakonna tegevuse lihtsustatult kokku võtta sõnadega „Me oleme teinud kõike õigesti ja midagi muuta ei tohi." Kuigi ettekantus oli erinevaid teemasid, oli refrääniks just selline hinnang Eestis ja Eestiga tehtule.

Erakonna säärasest enesemääratlusest ja ohtrast Savisaarele vastandumisest ajendatuna jõuab NO99 järeldusele, et Reformierakond on poliitiliselt ja rahvuslikult konservatiivne erakond. Seega iseloomustab Reformierakonda reformide asemel stabiilsus, mis Rõivase suust kõlab järgmiselt: „Me ei paku niigi tundlikus rahvusvahelises olukorras ohtlikke eksperimente ega roosat revolutsiooni, vaid kindlaid ja läbimõeldud lahendusi, mida toetavad uuringud ning rahvusvahelised eksperdid."

Mis puudutab Rõivase kõnes kõlanud ideed olla „väike Soome", siis pole see NO99 hinnangul narratiiv, vaid anekdoot, mille üle keegi ei naera. „Suuri reforme on endiselt vaja. Haldusreformi Rõivas isegi ei maini oma kõnes. Selle asemel pühendab ta pika lõigu retoorilisele süljele, rääkides sellest, kuidas Reformierakonna edu taga on olnud... inimesed," resümeerib NO99 ning küsib: „Kuhu on kadunud vanad mehed, kellel oli visioon ja energia teha ebapopulaarseid otsuseid? Kuhu on jäänud noorte meeste julgus elada ja millal on see asendunud konservatiivsusega?"