Ansip märkis, et Austraalias on märkimisväärne Eesti kogukond ja kahe riigi vaheline leping on paljudele eesti noortele andnud võimaluse minna Austraaliasse kasulikke kogemusi omandama.

"Austraalia ja Eesti ainus kahepoolne leping, memorandum töötamisõigusega viisade kohta on võimaldanud tuhandetel Eesti noortel Austraalias oma maailmapilti avardada ja väärtuslikku töökogemust saada," ütles Ansip.

John Hogg kinnitas, et Eesti noored on Austraalias teretulnud. Ta lisas, et ühelt poolt rikastavad eestlased Austraalia multikultuurset ühiskonda, teisalt aga saavad nad oma kogemusi edaspidi kodumaal kasutada.

Ansip kutsus Hoggi üles hoogustama suhtlust infotehnoloogia spetsialistide vahel. "Eesti on aastate jooksul välja töötanud mitmeid tõhusaid e-lahendusi, mis teistelegi riikidele võivad huvi pakkuda," ütles Ansip. "Oleme koostööle väga avatud," kinnitas ta.

Peaminister tunnustas ka Austraalia rahukaitsjate tegevust NATO juhitud operatsioonil Afganistanis, kus Austraalia on olnud sõjaliselt kaalukas panustaja Uruzgani provintsis Lõuna-Afganistanis.