Kõndisin eile õhtul kella seitsme paiku tänaval ja mulle lähenes Estonia bussipeatuse juures üks vene neiu, kes mingi asja jaoks allkirju kogus. Tavaliselt ma ikka annan oma allkirja loomade, laste või kultuurimälestiste hoidmiseks. Seega mõtlesin, et kuulan ta ära.

Neiu küsis: "Vabandage, kas te saaksite anda allkirja? Kas te soovite, et Eesti Energia langetaks elektri hinda? Kui soovite, siis pange enda allkiri, nimi ja telefoninumber!"

Juba sel hetkel ma mõtlesin, et ilus muinasjutt, aga seda nüüd küll ühegi allkirjaga ei muuda. See pani mind juba tõsisemalt süvenema, mis seal paberil on. Üleval nurgas märkasin väikest Keskerkonna logo, mis andis kohe aimu, et asi on jama.

Vaatasin, mis paberil kirjas on. Tegelikult seisis seal sõnum mõttega, et meie ei ole rahul IRL-i ja Reformierakonna poliitika ning juhtimisega.

Siis ütlesin sellele neiule: "Kuulge, mina küll ei kirjuta sellisele asjale alla." Lugesin talle selle ette, mis seal tegelikult kirjas oli.

Selle peale ütles neiu: "Jah, nemad ju tõstsid kõikide kodukulude hinda ja ka elektrihinda." Ma küsisin kulmu kortsutades, et kuidas: kas istusid laua taha maha ja mõtlesid uued hinnad välja?

Selle peale ütles neiu tugeva vene aktsendiga, et tema ei tea ning suundus uut ohvrit otsima.

Pole neist ühegi erakonna fänn, aga see on lihtsalt nii haiglaselt alatu võte lõigata kasu sellest, et inimesed on maksude maksmisega hädas. Paljud memmekesed, kes ehk nii hästi lugeda ei näe, kirjutavad kohe alla. Inimesed kiirustavad tööle, ei hakka ehk süvenema ja nii need allkirjad tulevad läbi selle lausvale. Seega: ärge siis igasugusele jamale enda nime alla kirjutage.

Keskerakond: ilmselgelt saab valitsus elektri hinda kontrollida

Keskerakonna infosekretär Taavi Pukk selgitas, et erakond on alustanud kampaaniat, kus kogutakse allkirju kõrgete kodukulude vastu ning juhitakse tähelepanu valitsuse tegemata jätmistele selles valdkonnas.

Hetkel on kogutud ligi 30 000 allkirja. Suures mahus kogutakse allkirju Tallinnas, kuid ka mujal Eestis.

Pukk selgitas, et allkirjade kogumise aktsioon on jätkuks Keskerakonna tegevusele riigikogus, kus ööistungitega võideldi elektriaktsiisi langetamise eest.

"Siinkohal tuletan meelde, et valitsuse, see tähendab Reformierakonna ja IRL-i kontrollida on 2/3 elektri hinnast läbi elektriaktsiisi, taastuvenergia tasude, käibemaksu ja võrgutasude. Samuti mõjutab näiteks Eesti Energia tegevust oluliselt see, kas valitsus võtab sealt välja dividende või mitte. Seega on ilmselgelt valitsuse käes hoovad elektri hinna kontrollimiseks," märkis ta.

"Allkirju aitavad koguda põhiliselt Keskerakonna noortekogu liikmed, kes on teinud seda väga tublilt ja kohusetundlikult," lisas Pukk.

Hea Delfi lugeja, kas sina oled allkirjakogujatega kokku puutunud? Kirjuta oma tähelepanekud kommentaariumisse või saada aadressil rahvahaal@delfi.ee.