Liikuvkontrollitalituse töötajad kontrollisid esmalt ühte sõiduautot ja selle diislikütuse kasutamist kütusesüsteemis. Juhilt tuli vihje, et sõidukis olev kütus on ostetud lähedal asuvast tankurist. See müügikoht aga ei omanud kütusekäitleja registreeringut.

Tankimisruumist avastati tankurpüstol ja loendur, mis oli ühendatud garaažiboksis olevate mahutitega. Ligikaudu 7000 liitrit vedelkütust leiti erinevate suurustega mahutitest.

Põhja maksu- ja tollikeskuse juhataja Peeter Kõve sõnul pöörab ebaseaduslikele tanklatele amet ka edaspidi tähelepanu ja jätkab kindlasti kütusekäitlejate kontrollimisega.

„Oluline on meeles pidada, et nii maksmata maksud, kui probleemid kütuse kvaliteediga jätavad Eesti elanike varale jälje,“ lisas Kõve.

Juhtumi osas alustati väärteomenetlus.

TV3 uudiste väitel oli tegemist salakütuse laoga, mis varustas suurt osa pealinna taksojuhte. Sealjuures tabati salakütuse müüja kohapeal ning sündmuskohal selgus ka, et kütuse hinnad olid äärmiselt soodsad. Näiteks liitri kütust sai hinnakirja kohaselt kätte 1.05 euro eest.