"Tundub, et see poliithooaja algus ja riigikogu hooaja algus on selle suvise moonutuse lükanud natuke normaalsemasse järku, viimane reiting tundus ka natuke väheusutuav" ütles Saar BNS-ile.

"Kui inimesed tulevad mõtetega poliitika juurde tagasi, siis nad näevad ka seda, et nii nagu "Kodukulud alla!" oli suur populistlik kampaania, millele on järgnenud kõikvõimalikud kodukulude hinnatõusud, siis enamvähem sama kehtib ka Reformierakonna lastetoetuse lubaduse kohta, et see on puhas kosmeetika ja sisu on seal vähe taga. Nüüd on seda teemat lahti räägitud ja see kindlasti on ka nende reitingut alandanud," ütles Saar.

Reformierakonna toetus oli septembris kuue protsendipunkti võrra väiksem kui augustis, ulatudes 33 protsendini ning teine võimupartei IRL kaotas kuuga toetuses kaks protsendipunkti, kukkudes 11 protsendi peale, selgub rahvusringhäälingu tellitud TNS Emori uuringust.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna toetus oli juunis oli 24, juulis 25 ja augustis 20 protsenti, tõusis septembris 24 protsendini nagu ka Keskerakonnal, mida juunis toetas 23, juulis 22 ja augustis 20 protsenti vastanuid.