"Reformierakond peab kõige olulisemaks tööjõumaksude langetamist, selle tõttu langetame nii üksikisiku tulumaksu kui töötukindlustusmakset. Ka hiljutine OECD uuring toetab meie seisukohta, et tööjõumaksude osakaal on Eestis liiga kõrge," ütles erakonna fraktsiooni pressinõunik Toomas Viks Keskerakondlaste eelnõud kommenteerides.

Riigikogu majanduskomisjoni aseesimees Urve Palo (SDE) nõustus täna samuti Keskerakonna algatusega viia elektriaktsiisid EL-i normidega vastavusse.

"Sotsiaaldemokraadid algatasid elektriaktsiisi alandamise eelnõu riigikogus eelmise aasta sügisel. Vaatamata sellele, et valitsuskoalitsiooni kuuluva IRLi üks valimiseelseid põhilubadusi oli kodukulude alandamine, koalitsioon meie ettepanekut ei toetanud," ütles Palo Delfile.

"Kui elektriaktsiis oleks langenud SDE poolt pakutud Euroopa Liidus kehtiva alammäärani, oleksid nii kodu- kui ka äritarbijate elektriarved vähenenud ligi 4 protsendi võrra. Paraku sotsiaaldemokraatide eelnõu toetust ei leidnud ja Eestis on elektriaktsiis endiselt kodutarbijale 4,5 korda ja äritarbijale üle 8 korra kõrgem, kui EL normid seda nõuavad," rääkis Palo.