"Euroopa Euroopaks," küsib parteileht, "Aga kas USA ei hakka siin juba ülemvõimu võtma? Kas USA-d annab võrrelda Weimari-aegse Saksamaaga, mis lõpetas oma eksistentsi hüperinflatsiooni, rahva lausvaesuse ja Hitleri võimuletulekuga? Kas USA-l on üldse võimalik oma pankrotiohust välja tulla muidu kui sõjaga?"

Vasakpoolne Oudekki Loone, kes sellisele küsimusele peab vastama, rahustab esmalt keskerakondlikke ajakirjanikke. Ta meenutab, et isegi kõige vaesemas USA osariigis pole sellist töötust nagu Lõuna-Euroopas (Alabamas töötuid 6,1%, Mississippis 7,5%, Kreekas aga 27,3%). Loone meenutab Kesknädalale, et dollar on maailmavaluuta ja USA tuli rahvusvahelisest majanduskriisist paremini välja kui Euroopa Liit.

Demokraatlikus Euroopa Liidus väljaantava Kesknädala peatoimetajal on terav küsimus ka demokraatia kohta. "Kas sisulist demokraatiat on üldse veel olemas või on see vaid sõnakõlks, millega on "maailmavalitsejatel" mugav oma poliitikat teostada? Või nuut, millega mässajaid rahustada?"

Jälle peab intervjueeritav ajakirjanikke rahustama. "Demokraatia on väga võimas relv," vastab Loone. Igaühel on üks hääl. Igaüks loeb täpselt samapalju. Ja valija otsus jääb lõpuks peale. Sellepärast otsitaksegi igasuguseid viise, kuidas enne valimisi kodanikke segadusse ajada. Aga lõpuks sõltub kõik meist endist: kas me laseme ennast lollitada? Kui valija ei lase, siis ei ole eliidil ja maailmavalitsejaks ihkajatel midagi teha."