Prokurör Inna Ombleri eile kohtule avalikustatud tõenditest nähtus, et Ivor Onksion avaldas juba 2011. aasta kevadel innukalt soovi minna üle SDE-st Keskerakonda.

Riigikogulase Lauri Laasiga vahetatud sõnumites lubati talle ka parteis hea soe koht otsida. „Jüri on lubanud mõelda, leppisin Kadriga kokku, et käite lähipäeval Jüri juures ära,” kirjutas Laasi julgustavalt ühes Onksionile saadetud sõnumis.

Oma hilisemas sõnumis väljendas Onksion samuti kartust, et keegi on teda reetnud. Ta pakkus, et reetja oli Jüri, kuna Toobal ja keegi Kadri teadvat tema asju juba ammu. Seda, kes need Jüri ja Kadri olla võiksid, kohtus ei avaldatud. Küll aga osutas prokuratuur asjaolule, et Onksioni telefonis oli paljude tuntud keskerakondlaste telefoninumbreid, kaasa arvatud Jüri Ratase ja Kadri Simsoni omad.

"Mina saan aru, et prokurör väitis esiteks, et mu telefoninumber oli Onksioni telefoniraamatus. Kuna ma olen kasutanud sama numbrit 15 aastat ja see on täiesti avalik, pole siin midagi imestada," kommenteeris Kadri Simson Delfile.

Samas lisas aga Keskerakonna aseesimees, et peale sotsiaaldemokraatidest lahkumist jäi Ivor Onksion senisest tööst ilma ning pöördus selles küsimuses ka tema poole.

"Ta otsis uut tööd, paraku polnud mul talle seda pakkuda. Keegi ei rõhutanud mulle ka mingit muud põhjust töö otsimiseks, kui seda, et ta erakonnavahetuse tõttu senise töö kaotas," ütles Simson.

Teadmist Onksioni spioneerimisest erakonna heaks ja mingisugust kokkupuudet Hannes Rummi kirjadega Simsonil enda väitel kunagi olnud ei ole.

Tasub veel ka ära märkida, et tänasel Harju maakohtu istungil avaldas prokurör veel tõendeid, mille seas olid ka Lauri Laasi arvutist konfiskeeritud kirjad, kus Keskerakonna juhid, kaasaarvatud Kadri Simson, omavahel Onksioni töökoha küsimust arutasid. Muuhulgas avaldas ühes meilis Simson arvamust, et Onksion peaks enne töökoha saamist erakonnas mõningat aega tegutsema ja selle arengusse panustama.

Lisaks on prokuratuuri tõendite hulgas ka Simsoni kõned Toobalile, mille käigus arutatakse Onksioni tulevast saatust. "Täitsa jama noh," tõdeb Simson 2012. aasta oktoobris ühes kõnes Toobalile, kui on pidanud järjekordse võimaluse ärakukkumisest rääkima.

Riigikogu aseesimees Jüri Ratas (Keskerakond) möönis Delfile, et kohtus kunagi erakonna palvel Ivor Onksioniga ühe nõunikukoha asjus, kuid mees sellele kohale ei sobinud. Rohkem kokkupuuteid Ratasel enda väitel Onksioniga olnud ei ole.