"Usun, et inimesed tajuvad valimisküsitlustele vastates ka Euroopa Parlamendi valimiste lähenemist, mistõttu öeldakse välja, keda maikuus valimistel toetada plaanitakse. Keskerakond kinnitas oma valimisnimekirja esimesena ning seal on tugevad kandidaadid, kelle poolt inimesed meelsasti hääletavad," teatas Toobal Keskerakonna saadetud kommentaaris.

Keskerakond on tema sõnul tugevalt meedias silma paistnud selle eest võitlemisega, et õpetajad saaksid kätte neile lubatud palgatõusu. "Suur osa Keskerakonna tugevast toetusest tuleneb loomulikult ka meie pidevast tööst Tallinnas. Tallinna elanike arv kasvab, iive on positiivne ning inimesi tuleb Tallinnasse juurde – see annab valijatele kindlustunnet," märkis Toobal.

Valitsuskoalitsiooni toetuse languse taga võib tema sõnul näha mitmeid aspekte – esiteks jätkuv segadus juba mainitud õpetajate palkade küsimuses, kus valitsus ja eelkõige haridusminister Aaviksoo vastandab end selgelt õpetajate ja omavalitsustega ning nimetab kõiki kritiseerijaid valetajateks.

"Teiseks pole ilmselt inimestele meeltmööda ka rahandusministri teadaanne kärpevajadusest kõigis valdkondades. Suur osa Eesti inimestest ei tunne oma rahakotis, et riik oleks kriisist veel taastunudki ning seega mõjub külma dušina jutt uuest kärpekavast. Ka vastuolud ja tülid koalitsioonipartnerite vahel ning peaminister kui "äramineja" ei julgusta inimesi Reformierakonnale ja IRLile häält andma," kommenteeris Toobal.