Küsimusele, kas kahe nädala eest vabandas Ansip ka selle eest, et Kristen Michali korraldusel andis Kalev Lillo Silver Meikarile 115 000 krooni, mille Meikar pidi seejärel Reformierakonnale annetama, vastas Ansip täna valitsuse pressikonverentsil jäiselt "ei".

Miks ei vabandanud Ansip siis Meikari juhtumi eest, kui just see ajas rahva Reformierakonna peale pahaseks? "Mnjah, ma tean väga paljusid, keda Meikar pahaseks ajab," vastas Ansip. "Ma ei usalda teda. Ta valetab," lausus Ansip.

Reformierakond on maikuust alates kannatanud rahastamisskandaali käes, mille vallandas endise riigikogu liikme Silver Meikari teade, et ta on aastatel 2009-2010 annetanud Reformierakonnale 115 000 krooni, mille Meikari sõnade kohaselt andis talle sularahas praegune riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Kalev Lillo. Meikari sõnul palus tal annetada praegune justiitsminister Kristen Michal, kes oli tollal Reformierakonna peasekretär.

Meikari sõnadele järgnes viis kuud kestnud kriminaalasi, mis lõpetati 15. oktoobril. Kriminaalasja lõpetamisele järgnes avalikkuse pahameelelaine, mis tipnes kolmes Eesti linnas toimunud suurte meeleavaldustega.

Kaks nädalat tagasi küsiti valitsuse pressikonverentsil Ansipilt, kas vabandamine puhastaks õhku ja muudaks ka võimalike seadusemuudatuste tegemise seoses erakondade rahastamisega lihtsamaks.

Sellele küsimusele oli Ansipil lühike vastus: "Jah, ma vabandan." Kahe nädala eest jäi mõneti ebaselgeks, mille eest Ansip täpselt vabandas. Täna Ansip täpsustas, et Meikari juhtumi eest ta ei vabandanud.

Ansipi esialgset vabandamise küsimust ja vastust vaata alates 1.20 minutilt: