Zimbabwe valitsuse istung on edasi lükatud ja teatatakse, et Mugabe annab võimu üle kaitseminister Emmerson Mnangagwale, vahendab ABC News.

Zimbabwe valitsus kinnitab ametlikult, et Mugabe on hea tervise juures ning lendas Singapuri, et aidata tütrel sealsesse ülikooli sisse astuda. Registreerimine Singapuri ülikooli ei alga aga enne septembrit.

Eelmisel aastal avaldas WikiLeaks 2008. aastast pärinevad diplomaatilised telegrammid, milles väideti, et Mugabel on eesnäärmevähk ja tal on vaid mõni aasta elada jäänud.

Mugabe partei ZANU-PF üritas kuulujutte Twitteri kaudu vaigistada. Väideti, et ta on Singapuris koos naisega pikemal ostureisil.

Mugabe teist naist Grace'i, kes on temast 40 aastat noorem, on kritiseeritud pillavatel ostureisidel käimises, samas kui suurem osa zimbabwelastest elab äärmises vaesuses.

ZANU-PF teatas Twitteris, et kuulujutud Mugabe surma kohta on „kannatamatute ja ülbete imperialistide“ kätetöö. „Nii palju kära meie armastatud juhi seltsimees GR Mugabe kohta, inimesed levitavad kuulujutte nagu väljaheiteid koolerakriisi ajal.“

ZANU-PF väidab, et Mugabe valitseb, kuni on vabastanud kogu Aafrika.