„Eilsed pseudovalimised osas Donbassist on täielik vastand 26. oktoobri hääletusele. Selles osas, mis on kahjuks ikka veel mässuliste kontrolli all. Sellel farsil tanki- ja automaaditorude ees pole midagi ühist tahteväljendusega. Ja valimisteks määratluse järgi seda nimetada ei saa,“ öeldakse esmaspäeval Ukraina presidendi veebilehel tehtud avalduses Interfax-Ukraina vahendusel.

Porošenko rõhutas, et Kiiev ei tunnusta 2. novembri valimisi.

„Bandiidid, terroristid ja intervendid võivad kroonida ennast saadikuteks, peaministriteks ja ministriteks. Nagu oleksid kuningad või keisrid. Aga ükskõik mida nad ka omale pähe ei paneks, jäävad nad ikkagi okupantideks, varasteks ja mässulisteks. Ukraina ei tunnusta kunagi niinimetatud 2. novembri valimisi,“ teatas Porošenko.

„Me ei saa austada valimisi, mida pole olnud ega ole, ei faktiliselt ega juriidiliselt. Niinimetatud valimisi ei tunnusta ega tunnusta kunagi ükski maailma riik, kes austab ennast ja rahvusvahelist õigust. Farsi on juba hukka mõistnud Euroopa Liit, USA, kümned meie partnerriigid. Saksamaa valitsuse pressiesindaja teatas aga juba täna, et ei saa olla juttu sanktsioonide tühistamisest Venemaa vastu,“ rõhutas Porošenko.