Kohaliku ajalehe The Australian valimisküsitluste alusel on Ruddi rivaali reiting tõusuteel, nädala ajaga toetust juurde suisa kolm protsendipunkti, kokku 41 protsenti.

Ruddiga rahulolematute valijate hulk on aga ajaloo kõrgeim, suisa 54 protsenti valijatest ei soovi tema tegudega päri olla, seda on aga lausa kuus protsendipunkti rohkem kui eelmisel nädalal.

Kui rääkida parteide toetusest üldiselt, juhivad konservatiivid 54 protsendiga leiboristide 46 protsendi ees, olles kaks protsendipügalat kõrgemal kohal kui nädala varem.

Valimisvõidu puhul referendum aborigeenide tunnustamiseks

Eelmisel kuul teatas Rudd üsnagi ebapopulaarsest referendumist, nimelt lubab ta valimisvõidu korral rahvahääletust aborigeenide tunnustamiseks põhiseaduses. Ükski teine liider ei ole seda veel varem avaliku kära saatel lubanud.

Kuna partei seisab aga silmitsi lüüasaamisega, otsustas Rudd tõenäoliselt ka selle lubaduse mängu tuua, kuigi ta ise väidab, et põlisrahva tunnustamine on alati olnud üks tema prioriteete.

"Peaministrina tahan, et see küsimus toodaks kahe aasta jooksul pärast järgmise parlamendi valimist referendumil austraallaste ette," teatas Rudd toona võidukalt.

Austraalia üldvalimised toimuvad 7. septembril.

Võimuvõitlus lõppes peaminister Julia Gillardi hävinguga

Austraalia valitseva partei naispeaminister Julia Gillard kõrvaldati poliitikast, kui tema enda erakonna siseopositsioon sai võimuvõitluses temast jagu ning pani uueks juhiks pukki Kevin Ruddi.

Endine pea- ja välisminister Rudd seljatas erakorralistel juhivalimistel Gillardi 57 häälega tema 45 vastu, tõustes tulemusega septembrikuiste valimiste eel leiboristliku valitsuse peaministriks, sest kaotuse korral lubas naispeaminister poliitikast lahkuda.