Lõuna prokuratuuri pressiesindaja Kauri Sinkevicius ütles, et prokurör taotles tähtaja pikendamist, kuna kohtueelne uurimine ei ole veel lõpule viidud.

Kohtu hinnangul esineb jätkuvalt oht kahtlustatava poolt vabaduses kuritegude toimepanemisega jätkamiseks ning kuna sellist ohtu ei ole kahtlustatava suhtes võimalik maandada muul viisil kui raskeimat tõkendit ehk vahistamist kohaldades, on kahtlustatava vahistamine jätkuvalt vajalik ja põhjendatud. "Lisaks on vahistamise tähtaja pikendamine põhjendatud menetlustoimingute jätkumisega," sedastas Tartu maakohtu pressiesindaja Anett Kreitsman.

Kohus rahuldas kolmapäeval prokuratuuri taotluse pikendada Eduard Kase vahistamise tähtaega kahe kuu võrra ehk kuni 30. oktoobrini. See on ka suurim võimalik ajahulk, mida vahistamiseks korraga määrata saab.

Esmalt võeti Kask vahi alla 2. juulil, kaks päeva pärast traagilist kuritegu. Prokuröri sõnul nähtub vahistatud isiku eelnevast elukäigust ja käesoleva vahistamistaotluse aluseks olevatest kuriteo asjaoludest eriline küünilisus teiste inimeste elu ja tervise suhtes.

Teist kahtlustatavana kinnipeetud Rasmus T.-d pole vahi alla võetud, tema suhtes kohaldati elukohast lahkumise keeld.

Kahtlustuse kohaselt on Rasmus ja Kask vastutavad 30. juunil aset leinud 16-aastase poisi mõrva osas. Tol päeval süüdati Tartumaal Kükitaja külas elumaja, kust kustutustööde käigus leiti 16-aastase Kaspari surnukeha. Politsei tegi kindlaks ja pidas kinni kaks noormeest, Rasmuse ja Eduard Kase, keda oli tõendite põhjal alust seostada raske kuriteo toimepanemisega.

Päev pärast traagilist intsidenti ringlesid jutud, et tules hukka saanud 16-aastane Kaspar oli Kase ja Rasmusega tülis alla 100-eurose võla tõttu. Delfile teadaolevalt oli tüliõunaks aga täpsemalt 60 eurot. Info säärase summa kohta oli jõudnud ka politseini.

21-aastane Eduardil on neli kehtivat karistust, millest pooled kriminaalkuritegude eest. Kuriteo toimumise ajal oli ta äsja vangistusest vabanenuna katseajal.