„Kas küsimusele saab vastata ei või jah ning ma vastan - jah ma olen sellele mõelnud,“ sõnas Michal vastuseks.

„Mina ootan eeskätt uurimuse tulemused ära,“ jätkas ta vastusega. „Kui ma pean seda õigusvaidlust jätkama kohtus, siis pean ma ainuvõimalikuks teha seda mitte ministri ametis.“

Michal lisas, et tal on olnud võimalus Reformierakonna rahastamise uurimise asjus anda ütlusi ja nüüd saab ta loota ainult võimalikult kiirele uurimisele.

Michal viitas oma vastuses presidendi kõne teisele osale, kus Toomas Hendrik Ilves küsis, mis on ajakirjanduse roll ja kuidas ajakirjandus käitub verejanuliselt. Michali sõnul jäeti see osa kõnest tähelepanuta.

Justiitsministri sõnul on ajakirjandusel võimalus valida, kuidas teemat käsitleda ja ta väitis, et osa ajakirjandusest on valinud selle tee, et näidata pilti äärmiselt ühekülgselt. „Seda kriitikat võiks ka ajakirjandus ise arutada,“ tegi ta ettepaneku. Minister möönis, et ajakirjanduse roll ongi kritiseerida võimulolijaid, aga seda tuleks teha faktide baasil.

Peaminister Andrus Ansip täiendas, et ta on veendunud demokraatliku õigusriigi kaitsja ja süütuse presumptsiooni pooldaja. Tema hinnangul ei saa rahva õiglustunne riivatud, kui minister Michal ametis jätkab.

„Rahva õiglustunne ihaleb endiselt süütuse presumptsiooni järele, kui seda järgitakse ka valitsuse ja ministrite tasemel, siis rahva õiglustunnet ei saa see kuidagi riivata,“ vastas Ansip ajakirjanike küsimusele.