Siseminister Hanno Pevkur on valitsuse eilse otsusega väga rahul, kuna kadettide Ida-Virumaale saatmine praktika ajaks suurendab riigi jõustruktuuride kohalolu piirkonnas, teatas ministeerium. 

"See tähendab, et aastaringselt lisandub Ida-Virumaale korda tagama, piiri valvama, tolli- või päästetööd tegema, aga samuti vangivalvuri praktikat sooritama kuni 100 pidevalt kohal olevat noort siseturvalisuse eest vastutavat inimest. Olen veendunud, et see on väga hea otsus. See tähendab reaalset panustamist piirkonna turvalisemaks muutmiseks," märkis Pevkur.

Siseministri sõnul on Ida-Virumaale noorte kadettide praktikale viimine tänastes oludes ainuvõimalik lahendus.

„Küsimus pole ainult rahas. Olukorras, kus meil on head õppebaasid nii Murastes kui Väike-Maarjas ja Tallinnas asuva peamaja kordategemine käegakatsutav, ei ole mõistlik kogu Sisekaitseakadeemia kolimine Ida-Virumaale. Mina ei näe võimalust kaotada Väike-Maarja või Muraste õppekompleks, mis on ühed Euroopa parimad omas kategoorias ja ma toetan tugevalt teostatavat plaani Ida-Virumaa suunal, milleks on praktikabaasi loomine,“ täiendas Pevkur.

Vabariigi valitsus arutas eile õhtul siseministri ettepanekut, mille kohaselt rajatakse Ida-Virumaale sisekaitseakadeemia praktikabaas, mis sisuliselt hõlmab endas suurt osa siseturvalisusega seotud asutusi Ida-Virumaal, kuna kadetid läbivad praktikat nii politseis, piiril, vanglas kui päästeteenistuses. Praktikabaasi edukaks toimimiseks on vajalik renoveerida Narvas ka väljavalitav ühiselamuhoone, mida saaksid lisaks Sisekaitseakadeemia kadettidele kasutada nii politseinikud, piirivalvurid, tolliametnikud kui vajadusel päästjad.

Samuti on ühiselamukohtadest huvitatud Tartu Ülikooli Narva kolledž.