"Palume inimestelt mõistmist seoses öösistungi läbi viimisega. Ööistungite läbi viimine on opositsiooni ainus võimalus valitsuse teerullipoliitika takistamiseks," ütles Tsahkna. "Reformierakonna suhtumine ja kriitika IRLi suhtes on tavapärane valitsuse suhtumine. Ka meie ei ole rõõmsad, et peame seda teed minema, kuid olen kindel, et Reformierakond teeks opositsioonis täpselt sama."

Tsahkna sõnul soovib IRL, et valitsus loobuks juba kaks aastat kehtiva vanemapensioni seaduse tühistamisest. "Vanemapension puudutab 226 000 lapsevanemat. Nende inimeste arvelt soovib valitsus kolme aasta jooksul võtta 86 miljonit eurot, selleks, et lappida eelarve auke. IRL ei nõua midagi ebareaalset, tegu on juba kehtiva seadusega, mille kuludega on ka eelarvestrateegias varasemalt arvestatud," ütles Tsahkna.

"Pealegi on peaminister Rõivas öelnud, et neil on 40 miljonit eurot üle, mistõttu ei ole vanemapensioni kaotamine põhjendatud," kommenteeris rahvasaadik. "Tulumaksuvaba miinimumi tõstmine on ju IRLi ettepanek juba eelmise valitsuse ajast ning seda me toetame. On selge, et sellepärast ongi valitsus tulumaksuvaba miinimumi langetamise kokku sidunud vanemapension edasilükkamise seadusega," lisas ta.

Üleeile päeval alanud riigikogu istung kestis eilse hommikuni, kuna istungi päevakorras olnud valitsuse seaduseelnõu, millega taheti lükata vanemapension kolmeks aastaks edasi, põhjustas IRLi fraktsiooni saadikute seas tugevat vastasseisu. IRLi esimees Urmas Reinsalu ütles juba enne istungi öösse venimist, et IRLi riigikogu fraktsioon on valmis mõjutada valitsusliitu maratonistungiga, kui ei loobuta plaanist lükata vanemapensioni jõustumist kolm aastat edasi.