Nädala algul ERJK juhile Ardo Ojasalule saadetud päringus soovib Toobal talle kui "asjaosalise esindajale" väljastada riigiprokuratuurile saadetud kiri.

Toobali sõnul luges ta meediast, et ERJK pöördus 6. septembril riigiprokuratuuri poole seoses Keskerakonna võlgnevusega OÜ Midfield ees ning soovib seetõttu ERJK pöördumist näha.

Keskerakonna esindaja erakondade rahastamise järelevalve komisjonis Siret Kotka väidab, et komisjoni juht, sotsiaaldemokraat Ardo Ojasalu peab salajast kirjavahetust prokuratuuriga ning ähvardab selle kohta küsinud komisjoni teisi liikmeid politseiga.

Ardo Ojasalu sõnul ei ole ta komisjoni otsuseta komisjoni nimel ühtegi kirja välja saatnud ning Siret Kotka levitab tahtlikult valeinfot. "Komisjoni liikmed võivad kõigi ERJK dokumentidega tutvuda, vastupidine on Siret Kotka vale."

Ka leiab Toobal, et Ardo Ojasalu ning komisjoni aseesimees Kaarel Tarand peaksid komisjoni liikme poolt esitatud pretensiooni palju tõsisemalt suhtuma.

„Esimehe ja aseesimehe positsioon ei anna õigust komisjoni liiget solvata ja naeruvääristada,“ rõhutas Toobal, „selle asemel, et üht komisjoni liiget ja Keskerakonda arvustada ning halvustada, on neil vaja selgitada, miks kuulevad komisjoni liikmed pöördumise saatmisest prokuratuurile meedia vahendusel ning ei saa selle sisu kohta küsides vastust mitme päeva jooksul. Kirja ennast pole komisjoni liikmed siiani saanud.“

„Põhiküsimus ei ole mitte kirja saatmises, vaid selle sisu komisjoni liikmetele mittetutvustamisel ja komisjoni töökorra ning asjaajamise jämedas rikkumises,“ märkis Toobal.