"Valimiseelseid siduvaid kokkuleppeid ei sõlmi Sotsiaaldemokraadid ei Reformierakonna, IRL-i ega Keskerakonnaga. Valimiseelne "Savisaare-vastane pakt" parandaks kindlasti Keskerakonna positsioone, samuti aitaks see kahtlemata populaarsuskriisis vaevlevat Reformierakonda. Sotsiaaldemokraatidel oleks sellisest kokkuleppest ainult kaotada. Pealegi puudub meil täna veendumus, et Reformierakonna poliitika tegemise viis ja meetodid oleksid Keskerakonna omadest märkimisväärselt puhtamad," ütles sotside juht Delfile.

Mikser lisas, et sotsiaaldemokraatide eelkokkulepe Reformierakonnaga põlistaks tänase Toompea valitsuskoalitsiooni võimu ja nõrgendaks sotsiaaldemokraatide positsiooni Riigikogu peamise opositsioonijõuna.

Mikser sõnas ka, et kuigi tasuta ühistransport on populaarne algatus, siis on linnas palju teisi probleeme, mis tähelepanu nõuavad. "Lasteaiakohtade kättesaadavus ja lasteaedade seisukord, linna priiskav meedia- ja propagandapoliitika, korruptsiooni tajumine linnavalitsuses jne. Siin paistavad Savisaar ja Keskerakond palju kehvemad välja," lisas Mikser.

Sotside esimehe sõnul on erakonna eesmärgiks eelkõige oma nime all ja oma programmiga teha tulemus, mis võimaldab meil võtta valimiste järel loodavas koalitsioonis tugeva positsiooni ja kaitsta oma seisukohti ja valijatele antud lubadusi.